Skip to main content

Félórányi közös játék révén jobban megismered a társad, mint egy napnyi beszélgetés által.

A Lego Serious Play

egy különleges vizuális nyelv, amelyen könnyebb a megértés és a kommunikáció, ezért rendkívül hatékony problémamegoldásban, stratégiaépítésben, üzlet- és szervezetfejlesztésben.

A programon a résztvevők egy facilitátor vezetésével 3D-s Lego modelleket építenek, ezekkel, ezeken keresztül mutatják be illetve meg egymásnak gondolataikat egy-egy kérdésről, helyzetről, problémáról. Az egyéni és közös építés fejleszti a bizalmat, az együttműködést, az érzelmi intelligenciát, garantálja a résztvevők bevonódását, így egyetlen ötlet, gondolat sem vész el a közös munka során.

Az LSP speciális készleteinek és technikáinak alkalmazásával felfedezhetők az adott szervezet, cég, csoport belső és külső kapcsolatai, a környezethez, szabályozáshoz, versenytársakhoz való viszonyulása, a szervezet, közösség, cég erősségei és kockázatai. Megvizsgálható a csoport, szervezet, cég dinamikája, modellezhetők, és vizsgálhatók feltételezett kommunikációs és válsághelyzetek, és leszűrhetők ezek tapasztalatai, akár felkészülésként, akár egy valóságos helyzet megoldásaként.

A fizikai, fogható modellek építésén keresztül a személyes érzékenység sérülése nélkül, mód nyílik egy játékos, őszinte és szabad eszmecserére. A folyamat során a különböző szituációkat, kérdéseket láthatod a kollégáid, csapattársaid szemszögéből, helyzetéből, ahogyan ők is megismerhetik, és átélhetik a te nézőpontodat. A közös felfedező tanulási folyamat erősíti a belső kapcsolódásokat.

A kamara Humán klubjának következő workshopján a résztvevők

Hlavay Richárd tréner, Lego Serious Play facilitátor – a Bricks Magic Kft. alapítója

– segítségével ismerkedhetnek meg a módszerrel.

2019.november 12. 15.00-18.00

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Dr. Majorossy I. u. 36, Pécs, 7625

https://www.facebook.com/events/350082475762977/?active_tab=about

Bricksmagic