Jakab Csilla

Személyi és Life tanácsadó, Tréner

Pályám kezdete óta, immár közel húsz éve foglalkozom az emberek támogatásával, mentorként, tanácsadóként, trénerként és coachként. A figyelmem középpontjában az élet kihívásaival összhangban lévő folyamatos önfejlesztés és mások fejlesztése áll, az egészségtudatosság, a magánéleti harmónia és a munkahelyi érvényesülés elérése érdekében.

A coaching számomra nemcsak hivatás, szakmai módszertan, hanem az életemet meghatározó pozitív, jövőre koncentráló, előrevívő szemléletmód is. Amit a coachingból magam is profitáltam az a nagyfokú ön-tudatosság: megtanultam odafigyelni magamra és másokra is.

Mindannyiunk életében szükség van időnként egy-egy megterhelő helyzet tisztázására, önmagunk és a környezetünk valós megismerésére, megértésére, akár egy másik aspektusból való újra definiálására.

A coaching folyamatban nemcsak együtt gondolkodunk, eszközöket használunk, alternatívákat keresünk, hanem az ön-tudatosság fejlesztésében szerzett tapasztalataimmal is támogatást nyújtok ügyfeleimnek. Ezáltal nagyobb rálátást nyernek önmagukra és a másokhoz kapcsolódás lehetőségeire. S a felismerések öröme nyújtja azt az energialöketet, mely a változáshoz szükséges.

A vállalkozásfejlesztés során törekszem rá, hogy a folyamatosan változó környezeti elvárásokra az ügyfelek önmagukkal is azonos és a szervezeti kultúrához is lojális válaszokat találjanak.

Hiszem, hogy minden ember rendelkezik tudással, tehetséggel, tapasztalatokkal, ami minden pillanatban választási lehetőségeket kínál számára.  Coachként támogatni kívánom ügyfeleimet abban, hogy külső válaszok helyett önmagukban fedezzék fel az újat, s haladjanak az általuk kitűzött célok felé.

Eszköztáramban szerepelnek a megoldásközpontú coaching modelljei, kreatív eszközei mellett az analógiás gondolkodás révén a szimbólumok, történetek, népmesék viselkedési mintái.