Kutsera Róbert

Talent manager, tréner, Captain szakértő

Tanárként, tehetségfejlesztőként; kisebb és nagyobb csoportokkal dolgozó trénerként, vezetőként az elmúlt két évtizedben sokszínű tapasztalatot szereztem szervezetek fejlesztésében, és egyéni mentorálásban egyaránt.
Társadalomtudósként, történészként figyelmem egyre inkább szervezeti szintű összefüggések felé fordult. Szakmai tevékenységem során ezeket igyekszem feltárni és bemutatni a velem dolgozó felnőtteknek és fiataloknak egyaránt.
Jelenleg a Humán Innovációs Csoport Kft.-ben dolgozom, ahol nemzetközi pályázatokkal, szervezet fejlesztéssel, fiatalokat érintő projektekkel foglalkozom.
A tavalyi évben azért döntöttem úgy, hogy teljesen felhagyok a középiskolai tanítással, mert érdeklődésem és tevékenységem súlypontja egyre inkább a társadalmi innovációnak, és elméleti hátterének feltárása, bemutatása felé mozdult el. Jelenleg elsősorban lokális közösségi együttműködések kialakításával, és szervezetfejlesztéssel foglalkozom.
Szemléletem személyközpontú. Eddigi tapasztalataim megerősítik azt, hogy egyéni életutak és motivációk meghatározó szerepet kapnak egy dinamikus és organikus szervezet életében.
Hiszek abban, hogy a 21. Század sikeres szervezeteiben a kreativitásnak és az innovációnak kulcsszerepe van. Munkámban és önfejlesztésemben is meghatározó szerepet kap a kreativitást és innovációt segítő faktorok feltárása, és fejlesztése.
Életemet alapjaiban határozták meg azok közösségek, akikkel dolgozhattam. Szerencsésnek érzem magam, hogy 3 saját gyermekeim mellett több ezer fiatalnak lehettem társa, segítője a felnőtté válásban, valamint saját erőforrásaik feltárásában és fejlesztésében. E kapcsolatokból származó együttműködések, szakmai és személyes kapcsoltok ma is meghatározzák az életem.
Erősségeim: nyitottság a felszín alatt megbújó lehetőségek felé, nagyfokú empátia és személyre szabott segítségnyújtás, konstruktív és rugalmas gondolkodás, tudományos és szakmai kíváncsisság